Álomfejtés

Az embereket ősidők óta foglalkoztatják álmaik.Honnan erednek ezek a múló misztikus képsorok?Vajon mit jelentenek? Itt megtalálod a válaszokat,és az álomszótár segít az álom megfejtésében.

                                           BEVEZETŐ

 

Az emberiséget ősidők óta foglalkoztatják álmaik.Honnan erednek ezek a múló,misztikus képsorok?Vajon mit jelentenek?Milyen hatással vannak ránk mindennapi életünk során? Mivel az emberek válaszokat akartak kapni kérdéseikre,különféle gyakorlatok széles palettáját alkották meg,melynek neve: álomfejtés (dreamwork). Bár ezek perspektívái és céljai nagyban különböznek egymástól,abban azért megegyeznek,hogy az álomfejtés közös nevezőjük lehet és csalhatatlan katalizátorként segíthet bennünket önfelfedezésünk folyamatában. A gyakorlatban lehetetlen,hogy valaki a saját vagy akár másvalaki álmával foglalkozva ne gazdagodjon valamiféle tapasztalattal vagy tudással.Ez az ösztönös lehetőség egy álmon belül,az álmodással eltöltött idővel egyre csak gyarapszik. 

    Életünknek körülbelül egyharmadát átalusszuk,annak pedig 25-50%-ban álmodunk.Nem kell hozzá különösebb matematikai tudás,hogy felismerjük,életünknek viszonylag nagy hányadát álmainkra áldozzuk, ám  legtöbbünk ennek ellenére mégis figyelmen kívül hagyja őket.  Álmainkkal  majdnem pontosan ugyannyi időt töltünk, mint amennyit evéssel; gondoljunk csak bele, mennyi időt szentelünk ételeinknek,így ennek tükrében megértjük,hogy mennyire elhanyagoljuk a lehetőségeknek eme óriási tárházát.

    Az álmok, melyek az egyén talán legalapvetőbb alkotásai, legtöbbünk esetében olyan mély részünkből fakadnak, amelyet a tudatunk is csak igen csekély mértékben képes uralni. Az álmok ugyanakkor ajtóként vagy akár varázsszőnyegként is felfogható,melyek megmutatják a bennük rejlő kiaknázatlan igazságokat és lehetőségeket. Látnokok és bölcs öregek évszázadokon át álmaikhoz fordultak,hogy rajtuk keresztül elnyerhessék az élet feletti uralom hatalmát.

    Freud meglátása szerint álmaink a tudatalattinkban zajló folyamatok legfőbb információ forrásai. Henry David Thoreau is elismerte az álmokban rejlő bölcsességet,mikor e sorokat lejegyezte:  ,,Álmainkban sosem hazudtoljuk meg önmagunkat,s minket sem hazudtol meg senki...  Álmainkban olyan részünk kel életre, amelyet meg kellet ismernünk és a tanultakat újra élni az ébren töltött óráink során... Legtisztább életünket akkor éljük,amikor az álmainkban vagyunk ébren."

    Néhány ember azonban retteg álmaitól és egyfajta Pandora szelencéjeként gondol rájuk, mely buja vágyakkal és ördögi gondolatokkal van teli, így hát legjobb zárva tartani. Azt az ösi mondást, amely így szól: "Ki mit nem tud, azon nem bánkódik", egyenesen ezeknek az embereknek találták ki. Félelmük abból fakad, hogy esetleg újraélik a múlt sérelmeit és megaláztatásait, ezáltal mindenképpen el akarják kerülni, hogy a valódi énjüket akár egy pillanatra is meglássák,hiszen azzal össze omlana gondosan kiépített énképük.Félelmeik azonban önrombolóak, hiszen akadályozzák őket önmaguk felfedezésében, ami pedig nagyban hozzájárulhatna fájdalmaik csillapításához. Az álmainktól való rettegés helyett, vizsgálatuk által felszínre kerülnek a szenvedésekért felelős rejtett élmények,és megértjük, hogy a döntő jelentöségű, elfojtott oldalunk milyen hatással van mindennapi életünkre.Intenzív álomfejtés alkalmazásával könnyen megtanulhatjuk, hogyan oldjuk meg problémáinkat,hogyan emelkedjünk felül félelmeinken, hogyan fejlesszük kreativításunkat és tehetségünket, hogy a lehető legtöbbet kaphassuk az élttől. Álmaink megértése által közelebb kerülhetünk belső vezetőnkhöz.

                                                                                    


                                        

 Weblap látogatottság számláló:

Mai: 31
Tegnapi: 117
Heti: 693
Havi: 3 243
Össz.: 4 975 831

Látogatottság növelés
Oldal: Bevezető
Álomfejtés - © 2008 - 2024 - alomfejtes.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével a weboldalkészítés gyors! Itt kezdődik a saját weboldalkészítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »